Paaldansers zijn een spectaculaire act op elke feest of evenement!

De paaldanseressen van Extravagantie zijn bijzonder professioneel en getraind. De acts zijn sensueel, spectaculair, elegant  en sexy geheel naar uw wens.
Extravagantie bezit eigen podia met danspaal flexibel voor groot evenement maar ook kleinere versie voor privé feest “huis, tuin, schuur” gebruik.

Workshops

Het is mogelijk om een workshop paaldansen bij ons te volgen! Hiervoor zijn speciale arrangementen.
Wilt u meer weten hierover? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 06-41558574 of via ons formulier

Paaldansen, wist je dat…

Het is ons niet helemaal duidelijk is waar het paaldansen nu echt is ontstaan. In veel culturen komt het namelijk terug:

  • In Afrika waren er stammen waar een vrouw danste rond een paal voor haar verloofde, bedoeld om vruchtbaarheid een boost te geven. De verleidelijke dans die ze uitvoerde was bedoeld om haar man zijn hoofd op hol te brengen en hem klaar te maken voor de “huwelijksnacht”
  • In de Chinese geschiedenis komt het paaldansen voor in het Chinese circus daar werd een paal gebruikt in spectaculaire show elementen
  • Een andere voorgestelde geschiedenis van paaldansen kwam tot stand in de 12e eeuw met de Meiboom. De bedoeling van de dans was om de vruchtbaarheid , waarbij vrouwen dansen rond een verticale houten paal, te stimuleren . De houten paal was van nature fallisch bedoeld. Het werd meestal uitgevoerd in mei en duurde tot het jaar 1547, toen werd de Meiboom verketterd tot een heidens gebeuren en vernietigd. Deze vorm van de meiboom moet u niet verwarren met de kuisere versie van de meiboom uit het Victoriaanse tijdperk waarbij gebruik werd gemaakt van gekleurde linten.
  • Een nauw verwante discipline van het paaldansen is “Mallastambha” een bijzondere krachttraining rond een ijzeren paal  genaamd de “Stambha”. Het is een eeuwenoude sport uit de Indiase cultuur, voornamelijk bedoeld voor mannen om hun kracht en lenigheid te ontwikkelen en te laten zien.

Het paaldansen lijkt een tijd verdwenen om pas rond 1920 weer op te duiken. Tijdens de grote depressie gaven rondreizende circussen in tenten hun shows. Aan de tentpalen deden vrouwen allerlei acrobatische trucjes  door van de palen te glijden of er op te klimmen en allerlei standen uit te oefenen. Dit viel in de smaak bij de bezoekers en genoot populariteit onder de naam “Hoochie Coochie dans”. Deze vorm van paaldansen werd al gauw een stroming in de Burlesk scene van de jaren 50.

Daarna evolueerde het paaldansen naar de moderne dans zoals we het nu kennen. In Oregon rond 1968 was er ene Bell Jangles die in een Strip joint genaamd Mugwumps een paaldans-act uitvoerde. Dit werd al snel opgepikt door de Redlight district van Vancouver in Canada waar vele nachtclubs het paalsdansen. De paaldanseressen waren thematisch gekleed en deden op muzikale routines hun verleidelijke dans rond de paal. Dit werd ongemeen populair onder de clubbezoekers, die werden meegevoerd door de spectaculaire acts.
Al snel werd het door de nachtclubs in Amerika opgepikt, daar verloor het wel meer het thematische aspect en kwam de nadruk te liggen op het verleidelijke en erotische deel van de dans.

In de jaren 90 werden er paaldanswedstrijden georganiseerd en werd ook het sportieve aspect van de dans, want het is een krachtsport (!), populair. Dit kwam vooral door de Canadese Fawnia Mondey die niet alleen meedeed met de competities maar ook als eerste paaldanseres officieël les ging geven en een instructievideo maakte die wereldwijd bekend werd en ervoor zorgde dat het paaldansen overwaaide naar allerlei landen in de wereld.

Tegenwoordig heeft paaldansen niks aan populariteit ingeleverd. Voor velen is het paaldansen sensueel, voor sommige erotisch, maar zeker een heel bijzondere sport waarbij kracht en lenigheid uitermate belangrijk zijn. Er gaan zelfs petities rond om te zorgen dat het een Olympische sport wordt.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het formulier
U kunt natuurlijk ook bellen: 06-41558574


GoGo dans | Arrangementen/workshops